top of page

Våre beste ferietips på diett

Jeg får mange spørsmål om «hvordan kan jeg holde dietten på ferie?» og påstander om at «i ferien så blir det helt umulig å holde på dietten». Derfor ble dette innlegget til. Det viktigste er uansett at du finner ut av hva som er ferie for deg og at du føler deg bra med de valgene du tar.


Sommerferie kan være en fin unnskyldning for å slippe alle hemninger og et påskudd til å tenke «ferie er ferie». Men hvis du heller snur litt på det og tenker «diett er diett», så vil du ikke oppleve at kiloene du har kjempet i mange uker for å bli kvitt, kommer på igjen i løpet av null komma niks.


Problemene kan ofte starte i det du sjekker inn på flyplassen, men det er bare hvis du ikke er forberedt på hva du skal gjøre. Hele «hemmeligheten» bak alle turer er planlegging. Turer og andre sosiale ting vil alltid dukke opp (tilsynelatende oftere enn før du startet på diett), så det gjelder bare å finne ut hvordan du vil forholde deg til de når de kommer. Du kan like gjerne gjøre det først som sist og heller svelge at det kan føles litt kjipt å ha med seg niste på ferie. Men vil du ha endringer som varer lenger enn en kort sesong, er det definitivt noe du bør gjøre. For hvis vi skal gi opp hver gang det finnes en anledning til det, kommer vi ingen vei.


Her deler jeg det vi bruker å gjøre for å holde på gode rutiner, selv om vi koser oss å ferie.

Når du pakker bagen

Kofferten kan fylles med barer, nøtter, (shaker og proteinpulver om du bruker det) og andre enkle mellommåltider som du liker å bruke. Da har du noe raskt alternativer tilgjengelig, så du slipper å gå på en "blodsukker smell".


Om du vet det kan bli vanskelig å få tak i feks. havregryn, peanøttsmør og andre varer du kanskje bruker hver dag, så kan du pakke med deg dette også. At det tar litt ekstra plass gjør vel ingen ting, det er tross alt ikke varer du skal ta med deg hjem igjen.


Pakk med deg en liten digital vekt og mål opp i porsjoner før du drar, hvis det gjør det enklere for deg.

Selve reisedagen med flytur


Prøv å hold den vanlige spiserytmen din så langt det lar sg gjøre. Du vet hvor mange måltider du spiser hver dag, dermed hvilke måltider du ikke vil ha tilgang til å lage på grunn av eventuell reisevei.


La oss si at flyet går kl. 12.00. og du er fremme kl. 18.00. Da spiser du frokost hjemme som vanlig og lunsjen pakker du med deg som matpakke, slik at du kan spise den på flyplassen. I tillegg kan du pakke med deg et par mellommåltider som proteinbarer og nøtter som er veldig enkelt å slenge med seg i vesken.


Middag kan spises på flyet, det som blir servert. Men du kan enkelt dropper både dessert og alkohol om du vil.


Det vil si at det kun gjenstår et mellommåltid som du har i bagen og et kveldsmåltid som du handler og spiser når du kommer frem.

Vel fremme
Når du kommer frem , kan du gå jeg rett til en butikk i nærheten for å handle inn ting du mangler. Bor du på et sted med kjøleskap er det ikke noe problem å oppbevare mat. Her er det bare å være kreativ, for har du lyst, så får du det til.


Er det frokost buffet på hotellet, ligger alle forholdene til rette for å ta bra valg, så da er det bare viljestyrken som avgjør.


Og når du spiser ute, er det ikke noe stress å få maten tilberedt å en spesiell måte. Om du vil legge til grønnsaker eller ha sausen ved siden av, ha poteter i stedet for pommes frittes, så er de vant til det. Det gjør de med stor glede, i de aller fleste tilfeller.

Kos deg!!!

Hva du definerer som å kose deg på ferie er det bare du som vet, men for meg så handler det ikke om å droppe gode vaner. Heller tvert i mot! Jeg elsker å våkne med følelsen av å være sunn, frisk og opplagt.


Jeg elsker følelsen jeg får ved å handle inn gode råvarer, friske grønnsaker og fersk frukt på et marked for så å lage en deilig, næringsrik lunsj som gjør noe for kroppen. Dette er noe jeg ellers ikke tar meg tid til i en hektisk hverdag (selv om jeg burde).


Jeg setter utrolig stor pris på gode treningsøkter nettopp fordi det er ferie. Hvis jeg vet at det ikke er gode trenings muligheter i nærheten av der vi skal bo (noe jeg selvfølgelig har sjekket ut på forhånd), så har jeg alltid med en Trx (slynge) i bagen.


Det å starte ferien med planlegging, blir litt som å starte dagen med en treningsøkt. Du gidder ikke «ødlegge» godfølelsen med å spise lunsj på Mc`n etterpå.


Sist men ikke minst, det er deilig å komme hjem uthvilt med god samvittighet. Uten følelsen av å angre på valgene du har tatt, som du må svi for og ta igjen for i etterkant. Det er ikke snakk om at du ikke kan «slakke» litt og kose deg uten om planen. Men mange har en slags alt eller ingenting mentalitet som er veldig ødeleggende.


Er du flink 80% av tiden, kan du fint kose deg de resterende 20%, uten at det går på bekostning av noe.

Men det finnes ikke noe som er rett eller galt, kun det som er rett eller galt for deg! Det aller viktigste er at du finner ut av hva som er ferie for deg og at du føler deg bra med de valgene du tar. Du har nemlig all mulighet til å planlegge i stedet for å nok en gang sitte igjen som et «offer» for omgivelsene.


Og med det ønsker vi deg en fantastisk fin ferie, uansett hva du måtte velge!

Comments


bottom of page