top of page
Flexikost kostholdsplanlegger.webp

SAMMEN ER
VI DYNAMITT

Vi er Thea og Preben, ektepar og "folka bak" Flexikost.

 

Vi har gjennom flere år spesialisert oss vektnedgang og endring i kroppssammensetning. Om du skal opp, ned eller holde vekten stabil, så gjelder det å finne den riktige balansen mellom kosthold og trening.

Historien til Flexikost

Selve ideen til Flexikost ble født fra våre erfaringer med å forberede oss til fitness-konkurranser. Kostholdsplanen måtte være 100% optimalisert til enhver tid, og det var både tidkrevende og utfordrende å kalkulere og justere kostholdsplanen vår. 

 

Bare det å oppdatere søndagsmiddagen krevde 10-12 minutter med kalkulering og finjustering. Da kan du selv tenke deg hvor tidkrevende det er å endre 5 daglige måltider, 7 dager i uken! 🥵

 

Ut fra denne frustrasjonen, ble Flexikost født. 

 

Vi hadde 3 «behov» som vi ønsket å løse:

  1. Vi ønsket å samle alle våre favorittoppskrifter i riktig kalorimengde og makrosammensetning.

  2. Dersom vi hadde behov for å endre noe (vekt, trening, aktivitet, mål, etc.), skulle oppskriftene automatisk oppdatere seg til riktig mengde!

  3. Vi ønsket at planen skulle kalkulere og tilpasse den samme oppskriften til forskjellig behov og målsetning. 

 

Etter utallige timer i Excel klarte vi etter hvert å lage den perfekte formelen/algoritmen som fungerte.

Med denne nye formelen kunne vi legge inn våre favorittoppskrifter én gang, og oppskriften ble automatisk tilpasset til vårt behov, uansett om vi endrer målsetning, vekt, aktivitetsnivå eller treningsmengde. 

 

Vi brukte denne formelen som et verktøy når vi lagde kostholdsplaner til våre PT kunder. 

Deretter fikk vi laget en egen online-løsning, som gjorde at kundene våre kunne logge seg inn i en personlig ukeplan og velge hvilke oppskrifter de ønsket å spise. 

Fleksibiliteten i å velge hva man ønsket å spise, kombinert med en dynamisk kostholdsplan, ga kundene våre stor frihet og trygghet.

Og navnet?? Vel... en kostholdsplan som er fleksibel burde naturligvis hete: FleXikost

THEA

Jeg er utdannet sykepleier med fordypning i ernæring, og har flere kurs og utdannelser innen personlig trening, kosthold og helsefag.

For meg er det viktig å skjønne hvordan kroppen fungerer, og hvordan du spiller på lag med den. Det er mye enklere å jobbe dedikert og målrettet hvis du vet hvorfor du skal gjøre det på en spesiell ikke sant? Det er veldig forståelig om du blir forvirret over alles meninger, dietter og påstander om hva som er riktig en dag og neste dag ikke. Vi har en tendens til å komplisere for mye, og særlig dette med mat og trening.

Tidligere spiste jeg alt for lite i forhold til tiden jeg la ned på trening. I tillegg hadde jeg endeløse kondisjonsøkter på mølla og på spinningsykkelen, hvilket førte til at jeg ikke fikk resultater av noe slag. Big Mistake!

Til slutt kommer du til et punkt hvor det ikke er mulig å trene mer eller spise mindre, og jeg ble rett og slett dritt lei av alt som het diett og slanking. Jeg orket ikke lenger å strebe etter perfeksjonisme og bestemte meg for at tiden var inne for å finne skikkelig balanse.

 

Du kan bygge en kropp du er stolt av, spise deg god og mett og ikke minst ha et liv ved siden av også!

 

Vi jobber med drømme kundene våre hver dag og har fokus på hvordan man skal bygge opp kroppen sin i stedet for å bryte den ned. Det gjør du ved å trene riktig og spise nok i forhold til målene du ønsker å oppnå! 

Kort oppsummert: BRA TRENING + BRA MAT = RÅ RESULTATER  

Thea Danielsen
Thea Danielsen
Preben og Thea Danielsen

PREBEN

Mitt navn er Preben Danielsen og helt fra jeg var 11-12 år har store deler av hverdagen dreid deg seg om vektproblemer, slanking og dårlig selvbilde.

 

Jeg trodde selv at det var mye trening og lite mat som var løsningen og jeg har prøvd det meste innen dietter. Alt fra de «vanlige» som lavkarbo, lavkalori, 5:2 dietten, paleo, osv - til de mer ekstreme variantene som OMAD (One Meal A Day) og 28 dagers faste. Uansett hvor mye jeg trente, så ville ikke kroppen kvitte seg med fettreservene. Alt førte bare til et større vektproblem og et anstrengt forhold til mat og trening.

 

Jeg har klart å gå ned over 55 kilo, med smart trening, riktig kosthold og en god dose mental styrke. I 2016 klarte klarte jeg et av mine største mål - å stå på scenen i en fitness konkurranse. Ikke nok med det, jeg klarte å komme på 3.plass i NM!

Min reise har gitt meg verdifull kunnskap. Jeg vet nemlig veldig godt hvordan det føles å kjempe mot sin egen kropp - OG jeg vet hva som fungerer og hva som ikke fungerer.

 

Nå er jeg her for å dele mine erfaringer med deg gjennom Flexikost - slik at du kan få resultatene du drømmer om OG å vise deg at ingenting er umulig!

Preben Danielsen
Preben Danielsen - Før og etter
Preben Danielsen Fitness
bottom of page