About the Recipe
Ingredients
100 g
kjøttdeig av storfe*
1/2 neve
Basilikum
3 g
Raps- eller solsikkeolje
1ts
Tomatpuré
1 ts
Buljongpulver
1 fed
Hvitløk
1/3
Løk, gul
85 g
Fullkornspasta (eks. Sopps)*
149 g
knuste, hermetiske tomater*
10 g
Parmesan
Preparation
Kna sammen alle ingrediensene til kjøttbollene (kjøttdeig, hvitløk, salt og pepper) og lag små boller
Brun kjøttbollene raskt i en varm stekepanne med litt olje. Skru ned til middels varme og etterstek i noen få minutter etter størrelse
Ha litt olje i en kasserolle. Ha hvitløk og løk, og stek på middels varme til løken er myk og har fått en fin farge. tilsett tomater, tomatpurrè, kjøttbuljong (og et par ts. med sukrin om du har)
Kok opp og la trekke på svak varme i 15 minutter, i mens du koker pastaen etter anvisning på pakken
Tilsett basilikum i sausen og smak til med salt og pepper
Toppes med finrevet parmesanost