top of page

Kjøttboller med tomatsaus og pasta

Prep Time:

Cook Time:

Serves:

1

Level:

About the Recipe

Ingredients

  • 100 g 

    kjøttdeig av storfe*

  • 1/2 neve

    Basilikum

  • 3 g 

    Raps- eller solsikkeolje

  • 1ts

    Tomatpuré

  • 1 ts

    Buljongpulver

  • 1 fed

    Hvitløk

  • 1/3

    Løk, gul

  • 85 g 

    Fullkornspasta (eks. Sopps)*

  • 149 g 

    knuste, hermetiske tomater*

  • 10 g 

    Parmesan

Preparation

  1. Kna sammen alle ingrediensene til kjøttbollene (kjøttdeig, hvitløk, salt og pepper) og lag små boller

  2. Brun kjøttbollene raskt i en varm stekepanne med litt olje. Skru ned til middels varme og etterstek i noen få minutter etter størrelse

  3. Ha litt olje i en kasserolle. Ha hvitløk og løk, og stek på middels varme til løken er myk og har fått en fin farge. tilsett tomater, tomatpurrè, kjøttbuljong (og et par ts. med sukrin om du har)

  4. Kok opp og la trekke på svak varme i 15 minutter, i mens du koker pastaen etter anvisning på pakken

  5. Tilsett basilikum i sausen og smak til med salt og pepper

  6. Toppes med finrevet parmesanost

bottom of page