Vi bruker informasjonskapsler og andre teknologier (slik som websignaler) av forskjellige grunner. For eksempel bruker vi informasjonskapsler og andre teknologier for å gjøre det enkelt å få tilgang til tjenestene våre gjennom å huske deg når du kommer tilbake, tilby og analysere tjenestene våre, lære mer om brukerne våre og hva de sannsynligvis er interessert i og levere og tilpasse markedsføring og annonsering. Vi vil at du skal være informert om bruken vår av disse teknologiene, så dette avsnittet gir en forklaring på hvilke typer teknologier vi bruker, hva de gjør og valgene dine angående bruken av dem.

1. Hva er informasjonskapsler? Informasjonskapsler er små datafiler som vanligvis lagres på enheten din når du surfer og bruker nettsteder og tjenester på nettet. De brukes i stor grad for å få nettsteder til å fungere eller arbeide mer effektivt, samt for å gi rapporteringsinformasjon og hjelpe med å gjøre tjenester eller annonser personlig tilpasset.
Informasjonskapsler er ikke den eneste typen teknologi som gjør denne funksjonaliteten mulig, vi bruker også andre lignende teknologier. Se under for mer informasjon og eksempler.

2. Hvorfor bruker FleXikost informasjonskapsler? Vi kan bruke følgende typer informasjonskapsler:

Nødvendige informasjonskapsler: Disse informasjonskapslene er nødvendige for å stille til rådighet nettstedet og tjenesten vår. For eksempel, kan vi bruke informasjonskapsler til å autentisere og identifisere medlemmene våre når de bruker nettsteder og applikasjoner slik at vi kan tilby dem tjenesten vår. De hjelper oss også med å håndheve vilkårene for bruk, forebygge bedrageri og opprettholde sikkerheten for tjenesten vår.

Informasjonskapsler relatert til ytelse og funksjonalitet: Disse informasjonskapslene er ikke nødvendige, men hjelper oss med å tilpasse og forbedre opplevelsen din å nettet. For eksempel hjelper de oss med å huske preferansene dine og å unngå at du må oppgi informasjon på nytt som du tidligere har oppgitt (for eksempel å huske login). Vi bruker også disse informasjonskapslene til å samle informasjon (slik som populære sider, konverteringsfrekvens, seermønster, klikkfrekvens og annen informasjon) om besøkendes bruk av FleXikost-tjenesten slik at vi kan forbedre og tilpasse nettstedet vårt og tjenesten og utføre markedsanalyser. Om du sletter slike informasjonskapsler kommer dette til å resultere i begrenset funksjonalitet under bruk av tjenesten vår.

Informasjonskapsler relatert til annonsering: Disse informasjonskapslene bruker informasjon om ditt besøk til dette og andre nettsteder, som sidene du besøker, hvordan du bruker tjenesten vår eller hvordan du reagerer på annonser eller e-poster, for å levere annonser som er mer relevante for deg, både på, og utenfor nettstedet vårt. Disse typene annonser kalles «interessebasert annonsering». Mange informasjonskapsler relatert til annonsering tilknyttet tjenesten vår.

3. Hvordan bruker FleXikost websignaler og andre teknologier? Websignaler (også kjent som clear gifs eller pixel tags) fungerer ofte sammen med informasjonskapsler. Vi kan bruke dem for lignende mål som informasjonskapsler, slik som å; forstå og forbedre bruken av tjenesten vår, forbedre nettstedets ytelse, overvåke besøkstrafikk og handlinger på nettstedet vårt og forstå samhandlingen med markedsføringen vår (inkludert e-poster og annonser på nettsteder til tredjeparter). Fordi websignaler ofte arbeider sammen med informasjonskapsler, vil det å deaktivere informasjonskapsler i mange tilfeller svekke effektiviteten til websignalene.

4. Annet Vi bruker andre teknologier som ligner på informasjonskapsler, slik som nettleserlagring og programtillegg (f.eks. HTML5, IndexedDB og WebSQL). I likhet med informasjonskapsler kan noen av disse teknologiene lagre små mengder med data på enheten din. Vi kan bruke disse og forskjellige andre teknologier til lignende formål som informasjonskapslene, slik som å; håndheve vilkårene for bruk, forebygge bedrageri og analysere bruken av tjenesten vår. Det finnes flere måter å utøve valg angående disse teknologiene. For eksempel så tilbyr mange populære nettlesere muligheten til å tømme nettleserens lagring, ofte funnet i innstillings- eller preferanseområdene.

Let i hjelpefunksjonen eller brukerstøtten for nettleseren du bruker for å lære mer om dette.