<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=140100106827223&amp;ev=PageView&amp;noscript=1 https://www.facebook.com/tr?id=140100106827223&amp;ev=PageView&amp;noscript=1 ">
Skip to the main content.
Logg inn Bli medlem her

Flexikost_logosymbol_payoff_CMYK_rod

Logg inn Bli medlem her

2 min read

What to do, når du har gått på «en smell»

What to do, når du har gått på «en smell»

Føler du deg TOTALT mislykket etter å ha tatt et dypdykk ned i godteposen eller etter å ha forspist seg på noe, uten at det var planlagt? Føler du alt er håpløst og begynner å leke med tanken på å gi opp fordi du ikke klarer noen ting uansett?

 

Helt normalt


Følelsen av å miste alle hemninger skjer de fleste av oss innimellom, uavhengig av om du er normalvektig, overvektig, idrettsutøver eller bikini modell. Den store forskjellen ligger i hvordan vi håndterer situasjonen i etterkant. Så for å redusere tiden vi bruker på å dra oss selv ned og gjør situasjonen verre enn den faktisk er, vil jeg du skal lese videre og kanskje bli inspirert til å tenke annerledes neste gang uhellet skulle være ute. Det funker for meg hver gang!

For min del skjer det ganske nøyaktig en gang i måneden. Jeg unner meg godt med god samvittighet, men disse dagene jeg snakker om her, er det ikke snakk om å unne seg noe godt, men å «bøtte» inn på det som måtte være i huset. Om det er Nugatti boksen, smågodt etter barna fra lørdag spiler ingen rolle, gjerne begge deler!

Men jeg har en viktig regel som gjør det så mye enklere å ikke bli værende der lenger enn nødvendig, og det er; jeg straffe trener aldri og jeg spiser aldri mindre dagen der på for å kompensere for dagen før. Det fører bare til en dårlig spiral som ikke er verdt det, believe me! IKKE GJØR DET!

 

Alt ligger i hodet


Denne sammenligningen har jeg skrevet før, men jeg vil dele den igjen for dere som ikke har les det, fordi jeg tror det kan hjelpe deg til å tenke annerledes. For alt ligger faktisk i hodet.

«Se for deg at du kjører på en motorvei med svinger og humper (slik som livet generelt utfolder seg). Plutselig bråstopper du å punkterer dekket… altså, du går på «en smell».

Hva gjør du da? Jo, du stopper og banner litt, går ut av bilen, skifter dekket og kjører videre som om ingen ting har skjedd. Du blir ikke igjen på motorveien og syntes synd på deg selv.

For ingen ting har skjedd, annet enn at du bruker bittelitt lenger tid på å komme frem enn hvis du ikke hadde punktert. Det kan også sammenlignes litt med å sitte i kø, du får ikke gjort noe med situasjonen, så hvis du lar det stresse deg og ødelegge dagen din, så er det kun deg selv det går utover. Hvorfor bruke energi på det du ikke kan endre! Gjort er gjort og spist er spist, tenk heller fremover.

Livet er dynamisk og du vil alltid støte på dumper i veien og uforutsette utfordringer. Det kan vi ikke endre på. Men det du kan endre på, er hvordan du velger å forholde deg til "motgang" når det oppstår. Fortsetter du som før dagen etter, spiser og trener som normalt, så er INGEN SKADE SKJEDD. Skaden skjer først når du drar deg selv ned med negativt selv snakk og føler deg mislykket på grunn av hendelsen.

Så børst det av deg, se deg selv i speilet med hevet hode og si «so what? I`m human». Jeg er klar for resten «BRING IT ON»!

Du må heie på deg selv. Dra deg selv opp og frem, for det er retningen vi vil, ikke sant;-)

Klem fra Thea

 

Slik setter du SMART målsetning for vektnedgang

Slik setter du SMART målsetning for vektnedgang

Hvis du er klar for å sette i gang med vektnedgang, er det første steget å sette deg noen mål. Men ikke bare hvilke som helst mål - vi snakker om...

Les mer
Derfor er kaloritelling så utrolig effektivt for vektnedgang

Derfor er kaloritelling så utrolig effektivt for vektnedgang

Å telle kalorier kan virke slitsomt og unødvendig når du skal ned i vekt. Du tenker kanskje at det tar for mye tid og at det er umulig å få til i en...

Les mer
Hvorfor er det så vanskelig å opprettholde vektnedgangen etter diett?

Hvorfor er det så vanskelig å opprettholde vektnedgangen etter diett?

Rask vektnedgang kan virke som en effektiv måte å komme i form på kort tid, men det kan også føre til en rekke problemer når det kommer til å...

Les mer