Sunt og godt proteinbrød

Jeg har lenge fått spørsmål om å poste en oppskrift på proteinbrød, som matcher proteinbrødet fra Rema 1000 og Kiwi. Her er resultatet.

Oppskrift på 1 stk. proteinbrød

  • 1 boks mager cottage cheese (stor/400g.)
  • 100 g nøytralt proteinpulver (link under)
  • 1 ss bakepulver (toppet)
  • 350 g havremel (Fås kjøpt på b.l.a. Meny. Men kjører du vanlig havregryn i foodprocessor, får du det samme havremelet til en billigere penge)
  • 2 ts salt
  • 4 egg

Forvarm ovnen til 175C (tørrluft). Bland alt det tørre i en bolle (havremel, bakepulver, proteinpulver og salt). Mos sammen cottage cheese og egg i en egen bolle med stavmikser. Vend så inn alt det tørre litt og litt, og kna det hele sammen til en klissete deig. Fordel deigen jevnt over i en brødform, selv brukte jeg bakepapir i bunnen av formen for at brødet enkelt skal løsne fra formen etter steking. Alternativt, spray/smør formen godt. Dekk brødet med bakepapir før det settes i ovnen, fest papiret ved å legge endene av papiret under brødformen. Sett brødet på nederste rille og stek på varmluft i 45 minutter. Ta brødet ut av formen direkte etter steking og avkjøl på rist.

Jeg kan anbefale Natural Whey, fordi det ikke setter smak på brødet 

https://www.getfit.no/produkt/100-pure-whey-2270g/ – uten smak (unflavoured). Jeg har forsøkt flere andre alternativer uten hell med tanke på smak.

Proteinbrød som inneholder mye proteiner og lite fett, har en tendens til å bli tørt i løpet av kort tid. Derfor anbefaler jeg å skjære brødet i ferdige skiver og legge de i fryser. Da kan du enkelt ta ut de skivene du skal spise og tine de i brødrister, eller tine de på benken i ca. 20 minutter, avhengig av tykkelse på skiven.

Står du på HPLC menyen i Flexikost, kan du bytte alle proteinbrød måltidene med dette hjemmebakte brødet om du ønsker. Om du ikke bruker Flexikost, men ønsker oppskriften på et hjemmebakt proteinbrød, kan jeg anbefale å tilsette 0,5-1 dl olje, for at brødet skal holde seg saftig lenger. Men da øker du også det totale kaloriinnholdet med 400-800 kalorier.

Næringsinnhold pr. 100 gram brød. (Oppskriften over uten ekstra olje)
Kalorier 232
Proteiner 19,5
Karbohydrater 22.8
Fett 6,3 g

Happy baking 😀