<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=140100106827223&amp;ev=PageView&amp;noscript=1 https://www.facebook.com/tr?id=140100106827223&amp;ev=PageView&amp;noscript=1 ">
Skip to the main content.
Logg inn Bli medlem her

Flexikost_logosymbol_payoff_CMYK_rod

Logg inn Bli medlem her

3 min read

Slik gik jeg ned 11,5 kg i rent fett på 12 uker

Slik gik jeg ned 11,5 kg i rent fett på 12 uker

Etter å ha falt ut av gode rutiner på både kosthold og trening, måtte jeg erkjenne konsekvensen og ta tak. Her er metoden jeg brukte for å gå ned 11,5kg i rent fett på bare 12 uker!   


Hvorfor 

Det siste året var utfordrende på mange måter.

På sensommeren 2022 ble 2 av mine nærmeste rammet av kreft, dødsfall og alvorlig sykdom. 

Dagene og ukene ble tilbrakt mellom Sørlandet Sykehus, Rikshospitalet og Ullevål sykehus. Dagene ble brukt på diverse venterom og ved siden av sykesengen. Totalbelastningen ble for stor og jeg falt helt ut av mine gode trening og kostholdsrutiner. 

Men rett før jul bestemte jeg meg for å ta tilbake kontrollen og starte Prosjekt FIT som Faen.

"Endring begynner med å se sannheten i øynene, erkjenne hvor du er og ta ansvar for å bevege deg i en ny retning."
- John C. Maxwell

IMG_5520

 

FØR oppstart gjorde jeg følgende:

 1. Tok "før" bilder 
 2. Veide meg
 3. Måle omkrets rundt midjen
 4. Målte fettprosent
  Det å måle fettprosent krever endel mer enn de andre målene. Jeg brukte noe som kalles for "Harpenden Skinfold Caliper". Dette er et verktøy som jeg har brukt i nesten 15 år til å måle fettprosent. Den har en god nøyaktighet, men krever endel kunnskap og erfaring. Du kan heller ikke utføre målingene selv. Jeg målte på 9 forskjellige punkter (Bryst, mage, subscapula, suprailliac, nedre rygg, biceps, triceps, lår og legg).

  Om du ønsker å måle din fettprosent vil jeg anbefale å gjøre det i samarbeid med noen som virkelig har erfaring. Du bør gjøre litt "research" og forhøre deg litt rundt. 

  NB:
  En PT på et treningsstudio som gjør målinger på Tanita er dessverre ikke nøyaktig nok. Det er ikke bare å "trykke på en knapp" og få resultatene. Det kreves endel opplæring og ikke minst kunnskap, som de fleste PT'er sjeldent har. 

 

Resultatene:

De første fem ukene gikk vekten raskt ned med hele 4,6 kg. Selv om vektnedgangen stabiliserte seg litt etter dette, endte jeg opp med en total vektreduksjon på 6,3 kg etter 12 uker. Men det mest imponerende resultatet var at målingene viste en reduksjon på hele 11,5 kg i rent fett! Dette betyr at jeg faktisk har økt muskelmassen min med 5,2kg!

 • Startvekt: 88,2 kg
 • Vekt etter 12 uker: 81,9 kg
 • Total vektnedgang: 6,3 kg
 • Total reduksjon i midjemål: 12 cm
 • Total reduksjon i fettprosent: 12,5%
 • Total reduksjon i fettmasse: 11,5 kg

 

Hvordan: 

Kostholdsplan:
Jeg fulgte Flexikost sin kostholdsplan med et daglig kaloriunderskudd på 500kcal, som tilsvarer en gjennomsnittlig vektnedgang på -0,5kg/uken. 

Jeg spiste 2668kcal fordelt på 25% proteiner, 32% fett og 43% karbohydrater. 

Denne sammensetningen av makronæringsstoffer er helt avgjørende for å få resultater! Når sammensetningen er optimal, vil næringsstoffene dra synergieffekter av hverandre. Jeg får i meg alt jeg trenger for å brenne fett og beholde/øke muskelmassen.

Mange tenker desto større kaloriunderskudd, desto raskere vektnedgang. 

Et høyere kaloriunderskudd vil riktignok gi meg raskere nedgang i tallet på vekta, men jeg er ikke villig til å betale den høye prisen dette potensielt sett har. Høyere kaloriunderskudd gir meg mindre mat, som igjen gjør meg mer sulten.

Det å være konstant sulten med søtsug og cravings fra helvete, er ikke noe jeg gidder å føle konstant gjennom 12 uker.

Hvorfor ha et 12 (eller kanskje 16 uker) i helvete, med umenneskelige treningsmengder og strenge dietter - når jeg kan få bedre resultater med trene mindre og spise mer??

 

Treningsplan:
Jeg trente kun 3 ganger i uken - Mandag, onsdag og fredag.

Treningsøktene hadde 2 deler:
Del 1: 20-30 minutters Høyintensiv Styrketrening.
Del 2: 40 minutter rask gange i motbakke på tredemølle.

På treningsfrie dager gikk jeg turer på mellom 30-40 minutter. 

Treningsøktene er lagt opp for å dra mest mulig nytte ut av etterforbrenningseffekten (EPOC). EPOC står for "Excess Post-Exercise Oxygen Consumption," som betyr at kroppen bruker mer oksygen enn vanlig etter trening. Forbrenningen min er høyere en "normalt" i opptil 48 timer etter økta, noe som hjelper meg til å brenne ekstra fett på treningsfrie dager.

Det er dette jeg kaller å trene smart 🤓  

 

Vanskelige valg

For å få kontinuitet ble jeg nødt til å prioriterte meg selv, min helse og mitt prosjekt. Og jeg var urokkelig i mitt mål om å bli FIT som Faen. Dette innebar at jeg satte klare grenser og holdt fast ved mine planer, selv når det betydde å ta vanskelige valg og si nei til venner og familie dersom det ikke var forenelig med målet mitt. 

«Valget mellom det lette og det riktige er som regel det vanskeligste valget, men å velge det riktige vil alltid lede deg til det beste målet»


KOPIERE MIN METODE?

Har du også lagt bak deg en tøff periode og er klar for å gjenerobre kontrollen over kosthold og trening?

La oss få deg "back in business"!

Det kan være utfordrende å sette i gang igjen, men ikke la det stoppe deg! Programmet er designet for ditt utgangspunkt og øker intensiteten gradvis, slik at du kan føle mestring og selvtillit i ditt eget tempo. Stikkordet er: følg planen og bli raskt mer energisk, råere og ikke minst mer FIT enn noensinne!

Ta action og kom i gang!
-Det e itjnå som kjem tå sæ sjøl-

 

DETTE FÅR DU:

✔︎ Treningsprogram over 12 uker. Fordelt på 2 ulike faser (2stk program over 6 uker).
✔︎ Kostholdsplan med over 600 oppskrifter som blir 100% tilpasset deg.

✔︎ Egen meny som viser hva jeg spiste gjennom 12 uker.
✔︎ Egen PDF med alt av innstillinger jeg brukte i planen

Pris: kr. 2 490,- 

Les mer om programmet her

eller

KJØP FIT SOM FAEN


That's it!

Om du følger kostholdsplanen og holder deg 3 ukentlige treningsøkter - så kan jeg gå så langt som å garantere deg resultater!

 

Sterk hilsen fra Preben d

Preben Biceps

 

Slik gik jeg ned 11,5 kg i rent fett på 12 uker

Slik gik jeg ned 11,5 kg i rent fett på 12 uker

Etter å ha falt ut av gode rutiner på både kosthold og trening, måtte jeg erkjenne konsekvensen og ta tak. Her er metoden jeg brukte for å gå ned...

Les mer
Opplev helt nye Flexikost - Nå som 100% webapp!

Opplev helt nye Flexikost - Nå som 100% webapp!

Det er store nyheter på gang i Flexikost! Appen til Flexikost kommer ut i helt nytt design og konverteres fra å være en "hybrid web og mobilapp" til...

Les mer
THEA OG PREBENS TOPP 5 PÅSKEFAVORITTER I FLEXIKOST

THEA OG PREBENS TOPP 5 PÅSKEFAVORITTER I FLEXIKOST

Livsstilsendring og varige resultater handler om å kunne balansere alt fra hverdager, helgekos, ferier og høytider som Påske. La oss vise hvordan du...

Les mer