<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=140100106827223&amp;ev=PageView&amp;noscript=1 https://www.facebook.com/tr?id=140100106827223&amp;ev=PageView&amp;noscript=1 ">
Skip to the main content.
Logg inn Bli medlem her

Flexikost_logosymbol_payoff_CMYK_rod

Logg inn Bli medlem her

1 min read

Meal prep - Slik gjør du det

Meal prep

Meal Prep står for meal preperation eller måltidforberedelse på godt norsk. Enkelt forklart betyr det at du planlegger og tilbereder flere fremtidige måltider samtidig. 

 

 

Fordelen ved meal prep

En stor fordel ved å preppe maten din i forkant er at du har full kontroll på kalorinntaket ditt og du slipper å "lure på" hva du skal spise. En annen stor fordel er at du slipper å stå ved "grytene" når du er sulten og blodsukkeret er på vei ned. 

Ved å bruke litt ekstra tid kvelden i forveien kan du spare MYE tid på matlaging påfølgende dag(er). 

 

Ha en plan

For å preppe maten din er det SUPERVIKTIG at du ha en plan på hva du skal spise. Uansett om du skal preppe for neste dag eller hele uken, så må du ha en plan for maten.

I Flexikost appen legger jeg enkelt inn planen for hele uken. Flexikost tilpasser mengden på alle oppskriftene ved hjelp av sin avanserte formel. Her kan jeg velge fritt blant over 600 oppskrifter, legge til i min ukesplan og printe ut handlelisten. Dette gjør meal prep ekstremt enkelt og tidsbesparende.

Flexikost meal prep

 

Prepping in action

Det finnes mange måter å gjennomføre en meal prep på. Noen liker å "bare" preppe middag for flere dager, fryse middagen i passe porsjoner, slik at det bare er å tine/varme opp middagen som er planlagt.
Andre liker å preppe alle måltider for 1 eller flere dager fremover.

Når jeg stilte i Fitness preppet jeg 3 av måltidene mine 2 dager i uken.
Jeg preppet hovedsaklig lunch, mellommåltid og middag. Til frokost og kvelds laget jeg som regel smoothie som er veldig raskt å lage.

På søndag preppet jeg for: mandag, tirsdag og onsdag.
På onsdag preppet jeg for: torsdag, fredag, lørdag og søndag.

For å gjøre det så enkelt som mulig for meg selv preppet jeg det samme måltidet til de påfølgende dagene.
På den måten kunne jeg multiplisere oppskriftene på lunch, mellommåltid og middag med antall dager jeg skulle preppe for. På den måten trengte jeg "bare" å lage 3 store måltider på "preppedagen", som jeg fordelte likt i bokser som jeg kunne spise de påfølgende dagene. 

HubSpot Video

 

Handle inn matvarene

Sjekk kjøleskap, skuffer og skap slik at du får en oversikt over hvilke matvarer du trenger å handle inn. Deretter lager du en handleliste for alt du trenger å skaffe.

Mitt tips: Dersom du velger forskjellige oppskrifter til hvert måltid hver dag, blir det erfaringsmessig mye mer tidkrevende både å handle inn og å preppe maten. Derfor velger jeg som regel den samme oppskriften flere dager på rad ;-) 

 

Happy prep day  💪
Hilsen Preben d

preben

 

FIT som faen - uke 2

UKE 2 - FIT som faen

VEKT: 86,2kg & 94,5cm midjemål. Totalt etter 2 uker er -2kg og -6,5cm rundt midjen

Les mer

UKE 1 - FIT som faen

Vekt: 86,3kg & 95,5cm midjemål. Resultatet etter første uken er: -1,9kg og -5,5cm rundt midjen. 

Les mer
FIT som faen

Fit Som Faen

Etter et ganske tungt og vanskelig halvår med kreft, død og elendighet har jeg blitt litt mykere i kantene!

Les mer