<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=140100106827223&amp;ev=PageView&amp;noscript=1 https://www.facebook.com/tr?id=140100106827223&amp;ev=PageView&amp;noscript=1 ">
Skip to the main content.
Logg inn Bli medlem her

Flexikost_logosymbol_payoff_CMYK_rod

Logg inn Bli medlem her

3 min read

Jobber du MED eller MOT deg selv?

Jobber du MED eller MOT deg selv?

Hvis du underbygger resultatene du ønsker i alt du gjør, da vil det VIRKELIG skje noe!

Vi er livredde for å gå opp i vekt! Og vi vil ha mer muskler, klare vår første hang-up, få bedre kondisjon og bli mer definerte på en gang. Det er ikke noe å utsette på treningsinnsatsen, men underbygger du resultatene dine i det du gjør?

De fleste gjør ikke det, nettopp fordi de har for mange mål på en gang som til og med fungerer etter TOTALT motstridende prosesser.

 

Prioriter riktig


Ta for eksempel det å bygge muskler. Det krever i utgangspunktet et overskudd av kalorier og det å skulle ned i vekt krever et underskudd av kalorier. (Både egen erfaring og nyere forskning viser at det er mulig å bygge muskler til en viss grad på underskudd, men i utgangspunktet fungerer det ikke helt slik).

Det å bli sterkere underbygger du ved å spise nok mat, løfte tunge nok vekter med få repetisjoner, flere sett og lange pauser. Skal du bygge muskler er det hensiktsmessig med litt lettere vekter, men med maaaange repetisjoner, kortere pauser og ofte færre sett enn ved ren styrke.

Skal du ha bedre kondisjon fungerer det med høy intensitets trening, skal du ha en fettforbrennings øktbør du ligge såpass lavt i puls at du nesten ikke blir andpusten.

 

Skjønner du dilemmaet???!!

Selvfølgelig kan du gjøre alt på en gang, men ønsker du virkelig å nå et konkret mål, så ser du nå at det lønner seg å gjøre prioriteringer. Ellers blir du rett og slett stående å «slå hodet i veggen».


Lytt ikke alltid til din indre stemme

Hvis du alltid skal høre på din indre stemme, så vil den ødelegge for deg hele veien. Den vil feks. fortelle deg at du bør trene på en hviledag, selv om du vet at du trenger restitusjon og at du trente hardt i går og skal trene like hardt i morgen.

Vet du hva den indre stemmen egentlig er? Det er rett og slett en «vaneloop» i hjernen som søker seg inn i komfortsonen. Den vil ha trygghet og den stritter i mot alt som kan minne om endring og ny tankegang! Den vil ha deg til å gjøre akkurat det du alltid har gjort, fordi det er kjent, enkelt og energibesparende for hjernen din. Da slipper den å tilegne seg ny kunnskap, så den lurer deg rett og slett.

Men hva skjer hvis du gjør det du alltid har gjort? Jo, du får det du nettopp det du alltid har fått! Derfor MÅ du lære deg å jobbe i mot det som først faller deg inn, hvis målet og planen du har, tilsier noe annet.

Det samme gjelder når du skal ned i vekt og får beskjed om å spise mer. Hodet stritter i mot, for du har jo alltid hørt at du må spise mindre. Hvis du ikke følger planen og tørr å stole på prosessen, så får du heller aldri erfart at det er nettopp det som skal til.

Endring er vanskelig for oss, først og fremst i hodet, fordi hjernen er programmert til å «fra råde» deg forandring. Det har ingen ting med sunn fornuft å gjøre, kun enkleste vei ut for hjernen vår (evulosjon).

Vi har en lukket Facebook gruppe for kundene våre, som blant annet følger kostholdsplan fra Flexikost. Det er ikke sjeldent vi får høre av de som akkurat har startet  «HERRE GUD, det står at jeg skal spise FEM poteter til middag, det må være noe feil!!! Og få uker etterpå får vi høre fra samme person at de har lagt bort all tvil, følger programmet og går ned mer enn de noen gang har gjort, uten å sulte seg! That is life changing!!! Fem poteter er 250 kalorier det, det er ingen ting. Men hodet forteller deg at det er mye.

Du trenger rett og slett ren viljestyrke og selvdisiplin for å jobbe mot denne «stemmen», og for å klare det, så trenger du en god plan.

En god plan du stoler på, og som du vet vil ta deg til målet om du følger den. Du må rett og slett erfare at hjernen tar feil før du klarer å tror det, og når du har fått den erfaringen, da har det virkelig skjedd en varig endring.

Kroppen fungerer som en klokke hvis du behandler den riktig, det er ingen hokus-pokus!

Den vil aldri prioritere å bygge muskler hvis ikke alle andre fysiologiske faktorer er på plass. Du kan sammenligne det med et frø du har plantet som ska bli et tre. Det må vannes, ha nok lys, nok fuktighet, riktig temperatur osv. Ellers vil det aldri vokse seg stort. Grenene vil hverfall aldri få blader hvis ikke stammen får nok og riktig næring først, det er helt bortkastet. På samme måte vil kroppen nedprioritere å bygge muskulatur. 

Det samme gjelder hvis du vil bli sterkere. Hvis du vil perse i markløft, men spiser på et realt underskudd mellom øktene. Hvor skal du da få energi i fra til å forbedre deg? Derfor er det ikke optimalt å skulle bli bedre i alt samtidig som du feks. går ned i vekt. Gå ned i vekt først så kan du perse etterpå, det er mye mer motiverende:-)


Hilsen Thea

PS: Har du fått med deg webinaret vårt?

 
Slik setter du SMART målsetning for vektnedgang

Slik setter du SMART målsetning for vektnedgang

Hvis du er klar for å sette i gang med vektnedgang, er det første steget å sette deg noen mål. Men ikke bare hvilke som helst mål - vi snakker om...

Les mer
Derfor er kaloritelling så utrolig effektivt for vektnedgang

Derfor er kaloritelling så utrolig effektivt for vektnedgang

Å telle kalorier kan virke slitsomt og unødvendig når du skal ned i vekt. Du tenker kanskje at det tar for mye tid og at det er umulig å få til i en...

Les mer
Hvorfor er det så vanskelig å opprettholde vektnedgangen etter diett?

Hvorfor er det så vanskelig å opprettholde vektnedgangen etter diett?

Rask vektnedgang kan virke som en effektiv måte å komme i form på kort tid, men det kan også føre til en rekke problemer når det kommer til å...

Les mer