Forskjellen på de som lykkes- og ikke lykkes med målene sine

Det er en enorm forskjell på det å tenke «Jeg skal prøve å gjøre så godt jeg kan» og «dette  skal jeg klare». Ofte tør vi ikke å være så bastante, fordi vi ikke har noen garanti for å lykkes. Det er tryggere å si «jeg skal prøve å gjøre så godt jeg kan»…

Men om du visste at du med sikkerhet hadde fått 1 million kroner rett inn på kontoen, om du bare hadde fulgt et trenings- og kostholds- opplegg i 10 uker til punkt og prikke. Da ville du ha gjort det, tror du ikke?

Du ville ha lagt alle unnskyldninger til side og gitt blaffen i hva andre måtte mene om valgene dine. Du hadde turt å føle på ubehag og stått for det du tror på. Du hadde utført hver økt med full innsats og målt opp maten nøye, fordi du visste at om ti uker, ville det stå 1 million kroner og ventet på deg.

Jeg har jobbet mye med en-en coaching, og vært så heldig og få følge flere atleter gjennom et helt år mot scenen. Da jobber vi selvfølgelig nøye med både kosthold og trening, men den største og viktigste delen er det som foregår i huet vårt når vi møter motgang.

Etter min erfaring er de som lykkes mer redd for hva de vil gå glipp av om de ikke når målet, enn det de er redde for å ofre her og nå.

Tenk deg; etter en lang dag når du er sliten og lei, ungene maser og vekta har gått opp i stedet for ned, til tross for iherdig innsats. Da er det ikke det at du vil ned 5, 10, 15 kilo til sommer`n som motiverer deg til å stå i det…

Det som motiverer deg de dagene du virkelig trenger det, er tanken på hva du vil gå gå glipp av, om du ikke når målet ditt!

Du vil jo ikke ned i vekt for tallet på vektens skyld, for at du skal se 70 i stedet for 80. Men tanken på hva det å gå ned de kiloene vil gjøre med deg! Hvordan det vil få deg til å føle.

Når du kommer inn i den jeansen som har hengt i skapet en evighet.

Når du strutter av selvtillit fordi du er fornøyd med kroppen din igjen, og slanking ikke lenger opptar hele hverdagen.

Hvordan vil det påvirke hvordan du har det? Ovenfor mannen din, kollegaene dine og i hverdagen generelt?

Når noen snur seg etter deg, uansett grunn, og du klarer og tenke; «wow, jeg føler meg flott!»

I stedet for; «Ah, har jeg noe i ansiktet?»

Det er noe ganske annet!

Det er den følelsen du må finne, for det er det du går glipp av! 

Du må rett og slett bli mer redd for å gå glipp av den følelsen som venter på deg, enn frykten for at noen skal mene noe om valgene du tar, gå glipp av noe, være litt sulten eller presse deg litt ekstra.

Det er hele hemmeligheten!

Den største forskjellen på de som lykkes med målene sine og de som ikke gjør det, er at de som har en tendens til å lykkes, er mye mer redd for hva det vil innebære og ikke lykkes, enn det de må ofre her og nå! Det er verdt å bite seg merke i.

  • Du skal gå på en smell, så du kan løse det på en god måte og lære noe
  • vekten skal stoppe opp uten at det har noe med din innsats å gjøre
  • Du skal møte motgang og lære deg å møte den på en hensiktsmessig måte, så du blir sterkere, smartere og enda bedre rustet til neste gang det skjer.

Du skal tenke «motgang, bring it on, du knekker ikke meg! Det gir meg en mulighet til å bli sterkere!

Du får ingen garantier, den enste garantien er deg selv. Du må ha troen på deg selv, at du er sterk nok til å klare det og fortjener det. Selvtillit er ikke en medfødt evne vi har. Det er rett og slett motet til å gå «all in» i noe som er viktig for deg, selv uten garantier.

Du er sterker enn du tror!

Kom i gang med Flexikost her og vi hjelper deg på veien!

Med vennlig hilsen

Fitness- og kostholdscoach i Flexikost. Sykepleier m/ford. ernæring og personlig trener