<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=140100106827223&amp;ev=PageView&amp;noscript=1 https://www.facebook.com/tr?id=140100106827223&amp;ev=PageView&amp;noscript=1 ">
Skip to the main content.
Logg inn Bli medlem her

Flexikost_logosymbol_payoff_CMYK_rod

Logg inn Bli medlem her

4 min read

Opplev helt nye Flexikost - Nå som 100% webapp!

Opplev helt nye Flexikost - Nå som 100% webapp!

Det er store nyheter på gang i Flexikost! Appen til Flexikost kommer ut i helt nytt design og konverteres fra å være en "hybrid web og mobilapp" til å bli 100% webapp.

Her er punktene jeg forklarer nærmere
Du kan klikke på punktene for å "hoppe" til punktet

 1. Hvorfor vi går fra fra mobilapp til webapp
 2. Hvordan DU som medlem merker forskjellen
 3. Typisk spørsmål som dukker opp
 4. Teaser på de STORE OPPDATERINGENE og hvilke nye funksjoner som du får i webappen.  

 

Hvorfor VI GÅR FRA hybridapp TIL WEBAPP

Når vi startet Flexikost i 2016 var den kun en webside som medlemmer logget seg inn på for å se kostholdet sitt. En ren webside gir store begrensninger i funksjonalitet, så i 2018 startet vi å utvikle en egen app til Flexikost.

Appen vi utviklet var en såkalt "reader app" som er en "hybrid" mellom web- og mobilapp ved at den henter informasjonen fra websiden og "speiler" denne informasjon til mobilappen. 

Enkelt forklart fungerer det slik at du melder deg inn i Flexikost på hjemmesiden vår og når du har betalt, kan du laste ned appen på mobil/tablet. 

Utfordringen
I 2021/2022 bestemte Apple seg for å gjøre endringer i forretningsmodellen. Endringer i betingelsene til gjorde at vi måtte implementere Apples betalingsløsning og betale 30% av omsetningen for å ha appen tilgjengelig i AppStore. Til sammenligning er Apple sin avgift 1 500% høyere enn VIPPS. Google fulgte etter, men der er heldigvis ikke avgiftene så store. 

Dette har ført til at kostnadene for å ha app tilgjengelig har blitt for høye. 
Vi betaler mellom 40-60% av vår totale omsetning kun for å ha appen tilgjengelig på AppStore og GooglePlay - Det er kun månedlig serviceavtale og avgifter. Videreutvikling av appen er ikke tatt med i kostnadene. 

Forskjellen på mobilapp og webapp.
Mobilapp er en applikasjon som er spesielt utviklet for å kjøres på smarttelefon eller nettbrett. Appen installeres lokalt på din enhet og det trengs ingen internettforbindelse for å kjøre appen. I tillegg kan appen utnytte mobilens maskinvare og funksjoner som GPS, sensorer, osv. 

Webapp er en applikasjon som kjøres direkte fra nettleseren på din enhet. Appen fungerer på kryss av forskjellige enheter og operativsystemer. En webapp trenger en aktiv internettforbindelse for å fungere. 

En hybrid-mobilapp som Flexikost skal i utgangspunktet være det beste fra begge verdener.  
MEN.. Flexikost appen trenger internettforbindelse for å hente informasjonen om ditt kosthold. Flexikost bruker ikke maskinvare eller funksjoner fra mobilen. Flexikost må utvikles spesifikt for å tilpasses operativsystemer som iOS og Android. Dersom du bruker et annet operativsystem, må du bruke webappen.  

Flexikost har altså ingen opplagte fordeler ved å ha app og være tilgjengelig i AppStore eller GooglePlay. Vi har bare ulempene ved å måtte tilpasse appen for forskjellige enheter. Den kraftige økningen i kostnader og stadige nye krav fra Apple, kombinert med hva Flexikost er, har ført til at vi trekker appen.

 

Hvordan merker jeg som medlem endringen?

Webappen fungerer som en helt vanlig app som kjøres via nettleseren på telefonen din, istedenfor en egen app som lastes og oppdateres via AppStore eller GooglePlay.  

Flexikost har faktisk vært en Webapp helt fra starten. Mobilappen er faktisk bare et "speil" som henter all informasjon fra web-appen. Når du registrer deg, kjøper/administrerer medlemskap, så skjer dette på webappen.

 

 

TING DU KANSKJE LURER PÅDETTE ER DEN NYE WEBAPPEN

Webapp-loginnwebapp-kostholdWEBapp-meny

*Dette er "konsept bilder" som viser hvordan designet på appen vil se ut. 

 • NYTT DESIGN
  Flexikost får helt nytt design som er mer oversiktlig.
 • NY FUNKSJONALITET:
  Flexikost får mange nye funksjoner som du kommer til å ELSKE!!!
 • UKESMENY
  Dette har vi ønsket oss lenge. For å lage en ukeplan har du lagt inn oppskrifter til alle måltider for hele uken. Det kan du fremdeles, men nå har du også muligheten til å velge en av våres ukesmenyer og legge til hele uken med ett klikk. Du kan fremdeles bytte ut enkelte måltider, om du ønsker, men nå kan du ta utgangspunkt i våre anbefalinger. 


  Vi kommer til å lage egne menyer for: Vegetar, Glutenfri, Laktosefri, Prebens favoritt, Theas favoritt, osv.. Kanskje vi også kan ha perioder med din favoritt-uke - tilgjengelig for alle? 
 • LEGGE TIL MER
  Noe jeg personlig har savnet i Flexikost er muligheten til å legge til mer matvarer i måltids-kategoriene (Frokost, mellom, lunch, middag og kvelds).


  Webapp-Legge til merNoen ganger trenger jeg å legge til noe ekstra i et eksisterende måltid. F.eks om jeg drikker et ekstra glass juice/melk til frokost eller om jeg gikk på en "smell" og spiste en sjokolade på kvelden, utenom planen. Nå kan jeg registrere ALT!

  Dette gjør det også enklere å kombinere måltider. Om jeg ønsker å kombinere lunch med mellommåltidet, så kan jeg nå enkelt legge til mer i lunch og heller "hoppe over" å registrere noe på mellommåltid. 

 • LAGE FLERE PORSJONER
  Webapp-Flere porsonerEn funksjon som veldig mange har etterspurt er muligheten til å lage flere porsjoner. Enten du skal lage måltider for flere dager eller lage til flere personer, så er dette en funksjon du kommer til å elske. Velg hvor mange porsjoner du vil lage og du får opp riktig mengde.
 • DINE FAVORITTER
  Du har selvfølgelig oppskrifter som du liker bedre enn andre. Nå kan du klikke på "hjerte" og oppskriften lagres under dine favoritter. Nå kan du enkelt finne frem til dine favoritter neste gang.

 • HELT NYTT INFO-DASHBORD
  Vi har designet et helt nytt "Info-dashbord" til deg. Her får du oversikt over fremgang, ditt kaloribehov, din dagsforbrenning, hvileforbrenning og fordelingen mellom makronæringsstoffene.


  Vi har også laget en funksjon som gir deg informasjon om ditt potensiale for vektnedgang og vår anbefaling i forhold til innstillinger. 
 • ALLE INNSTILLINGER SAMLET PÅ ETT STED
  Å skulle endre på innstillingene dine i Flexikost har nærmest vært et puslespill. Innstillingene for kostholdet er på et sted, mens aktivitets-innstillingene er et annet sted. Som om ikke det er forvirrende nok, er personlige opplysninger et helt annet sted. MEN.. Det stopper søren ikke der.. For om du skal endre bilde ditt, passord eller mailadressen må du sannelig inn en helt annen plass. 🥵

  Slik er det ikke i nye Flexikost. Alle innstillingene er samlet under: "Innstillinger", slik det strengt tatt burde være! Du har oversikt over alt på ett sted
 • ADMINISTRERE DITT ABONNEMENT!
  Du vil ha full oversikt over betalinger og du kan administrere abonnementet via appen. 


 
Slik gik jeg ned 11,5 kg i rent fett på 12 uker

Slik gik jeg ned 11,5 kg i rent fett på 12 uker

Etter å ha falt ut av gode rutiner på både kosthold og trening, måtte jeg erkjenne konsekvensen og ta tak. Her er metoden jeg brukte for å gå ned...

Les mer
Opplev helt nye Flexikost - Nå som 100% webapp!

Opplev helt nye Flexikost - Nå som 100% webapp!

Det er store nyheter på gang i Flexikost! Appen til Flexikost kommer ut i helt nytt design og konverteres fra å være en "hybrid web og mobilapp" til...

Les mer
THEA OG PREBENS TOPP 5 PÅSKEFAVORITTER I FLEXIKOST

THEA OG PREBENS TOPP 5 PÅSKEFAVORITTER I FLEXIKOST

Livsstilsendring og varige resultater handler om å kunne balansere alt fra hverdager, helgekos, ferier og høytider som Påske. La oss vise hvordan du...

Les mer