<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=140100106827223&amp;ev=PageView&amp;noscript=1 https://www.facebook.com/tr?id=140100106827223&amp;ev=PageView&amp;noscript=1 ">
Skip to the main content.
Logg inn Bli medlem her

Flexikost_logosymbol_payoff_CMYK_rod

Logg inn Bli medlem her

2 min read

Fit Som Faen

FIT som faen

Etter et ganske tungt og vanskelig halvår med kreft, død og elendighet har jeg blitt litt mykere i kantene!

Jeg har trent litt sporadisk styrketrening uten plan og kostholdet har tydeligvis sklidd ut ørlite grann 😱 😅

Untitled 75

Nå er «back to business»! Over de neste 12 ukene skal jeg bli FIT SOM FAEN!

Jeg har tenkt å dele videoklipp og bilder for å dokumentere min egen fremgang, oppturer og nedturer. Du kan følge reisen min på Flexikost sine kanaler. INSTAGRAM & FACEBOOK

 

Om kostholdet

Målet mitt er å gå ned ca 0,5kg per uke. Det betyr at jeg skal ha et kaloriunderskudd tilsvarende -500 kcal om dagen. Kaloriunderskuddet trekkes fra min daglig forbrenning som er på 3100-3200 kcal om dagen. 

Jeg skal spise ca 2600-2700 kcal om dagen. Alt dette beregnes automatisk gjennom Flexikost. 

SPORE/TRACKE KALORIER
Når det kommer til å ha kontroll på kostholdet, sverger jeg til spore/tracke metoden (If It Fits Your Macros og Flexible diet). Dette er en populær metode der du registrerer alt du spiser enten ved at du skriver det ned i en dagbok eller i en app (Lifesum, MyFitnessPal, o.l).

Fordelen med metoden er at du har full kontroll på alt du spiser av kalorier.  Ulempen med metoden er at det er tidkrevende å registrere alt. Det er lett å glemme om du ikke registrerer det du spiser med en gang. Og det er vanskelig å treffe innenfor "budsjettet" for kalorier og makro (proteiner, fett og karbohydrater).

Mange av dere som har "tracket" maten i en periode kjenner sikkert igjen hvor sykt vanskelig det er å treffe innenfor "budsjettet" - 7 dager i uken. For min del endte det ofte med at når kvelden kom, var jeg ofte et stykke unna kaloribehovet samtidig som fordelingen av makronæringsstoffene tilsa at jeg måtte spise en haug med tørre riskaker for å i det hele tatt være i nærheten av en godkjent dag.

Etter en liten stund blir man også rimelig matlei for å si det mildt. For å treffe innenfor budsjettet, laget jeg som regel det samme - hver dag.  

Med Flexikost trenger jeg ikke å tenke på kalorier eller makronæringsstoffer. Dette fikser Flexikost for meg 😎 

Flexikost beregner automatisk den perfekte mengden med kalorier makronæringsstoffer for hvert eneste måltid. Så lenge jeg følger Flexikost sine oppskrifter, treffer jeg budsjettet mitt hver dag.

Alt jeg trenger å gjøre er å velge mine favoritt-oppskrifter og "adde" oppskriften til min dags- eller ukesplan. Om jeg vil bytte ut en eller flere oppskrifter, dagsplaner eller hele ukesplanen, kan jeg enkelt finne noe nytt og spennende fra mer enn 600 oppskrifter databasen til Flexikost. 

Da får kroppen min en optimal forutsigbarhet som gjør at jeg får mye bedre resultater. Kostholdet er tross alt 80% av resulatet.

FleXikost koster 199,-/mnd - ingen bindingstid. Du kan bli medlem av Flexikost her: BLI MEDLEM

 

Om treningsplanen

Vektnedgang er synonymt med knallhard trening, ofte i kombinasjon med lite mat. Du har garantert sett slankeprogram på TV der deltakerene trener til de spyr og spiser minimalt med mat. 

Trening for vektnedgang er IKKE forenelig med makspuls eller maksimal prestasjon. Trening for vektnedgang handler om å bevare musklene i størst mulig grad i den perioden du er på kaloriunderskudd.

Jeg kommer til å legge opp til 3 treningsøkter i uken. Om du har vært med på Superformen tidligere, vil du kjenne igjen treningsmetodikken. Det er RÅKULE treningsøkter som er motiverende og målbare. 

Treningen baseres på studio, eventuelt et lite treningsrom der du har tilgang til manualer/kettlebells, vektstang og vektskiver. 

HVORFOR TRENER DU IKKE MER?
Når målet er å brenne fett og bevare muskler, så vil for mye trening i kombinasjon med kaloriunderskudd skape for stor belastning og unødvendig stress for kroppen, som igjen sørger for et dårligere resultat. Det gidder ikke jeg å kaste bort tiden min på 😜

Selv om jeg "bare" trener 3 ganger i uken, betyr ikke det at jeg ligger på latsiden! Jeg planlegger treningsøkter på Mandag, onsdag og fredag. Målet med økten er å gjennomføre en knallhard og effektiv HIIT økt som ikke bare brenner fett under treningsøkten, men som gir meg en forhøyet etterforbrenningseffekt (EPOC) i opptil 48 timer etter økten. 

20-30 minutter styrketrening som blir lagt opp lignende CrossFit økter.
40 minutter på tredemølle der jeg går pyramideintervaller i motbakke. Da har jeg samme tempo, men styrer intensiteten med å heve/senke tredemøllen.    

FIT som faen - uke 2

UKE 2 - FIT som faen

VEKT: 86,2kg & 94,5cm midjemål. Totalt etter 2 uker er -2kg og -6,5cm rundt midjen

Les mer

UKE 1 - FIT som faen

Vekt: 86,3kg & 95,5cm midjemål. Resultatet etter første uken er: -1,9kg og -5,5cm rundt midjen. 

Les mer
FIT som faen

Fit Som Faen

Etter et ganske tungt og vanskelig halvår med kreft, død og elendighet har jeg blitt litt mykere i kantene!

Les mer