<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=140100106827223&amp;ev=PageView&amp;noscript=1 https://www.facebook.com/tr?id=140100106827223&amp;ev=PageView&amp;noscript=1 ">
Skip to the main content.
Logg inn Bli medlem her

Flexikost_logosymbol_payoff_CMYK_rod

Logg inn Bli medlem her

2 min read

Slik ble Flexikost til

Slik ble Flexikost til

Kostholdet er «nøkkelen» som tar deg til målet. Uansett om du skal ned i vekt, opp i vekt, ta din første pull-up, eller prestere maksimalt på trening. Et riktig kosthold for deg og din målsetning - handler om:

  • Mengde kalorier i forhold til deg og ditt behov
  • Fordelingen mellom makronæringsstoffene - karbohydrater, fett og proteiner

Les mer om hvorfor fordelingen av makronæringsstoffer er helt avgjørende


Utfordringen vi hadde

I 2015/16 satte Thea og jeg oss et mål om å stille i NM i Fitness. Dette krevde at vi registrerte og hadde kontroll på matinntaket vårt over en tidsbegrenset periode frem mot mesterskapet. 

Vi brukte ulike apper for å registrere (tracke) maten, men selv med utdannelse innen ernæring og mer enn 20 års erfaring, brukte vi ekstremt mye tid på å registrere og tilpasse ingrediensene til anbefalt mengde kalorier og fordeling av makronæringsstoffene. 

Kylling, ris og brokkoli var enkelt å registrere. Utfordringen kom når vi ønsker å spise mer variert.

Vi søkte etter en app eller et program der oppskriftene automatisk kunne tilpasses ut fra våre personlige innstillinger, daglig aktivitetsnivå og hvor mye vi trente. Vi fant ikke noen løsninger som passet vårt behov. Derfor måtte vi lage den selv

Les mer om oss her


Løsningen


Løsningen ble et excell ark. Vi la inn 4-5 av våre mest brukte oppskrifter, der mengden automatisk ble oppdatert ut fra innstillingene. Da kunne vi enkelt bytte mellom de forskjellige oppskriftene.

Vi følte at løsningen var skikkelig fleksibel.

Ikke lenge etter ble «systemet» lagt ut som en webløsning og navnet ble Flexikost. Vi la inn enda flere oppskrifter og kunne nå velge mellom 10-15 forskjellige oppskrifter til hvert måltid.Var egentlig Laget for eget bruk


Tanken var at Flexikost skulle være en løsning for eget bruk, men vi begynte å introdusere Flexikost til medlemmene vi hadde på vårt lille treningsstudio. Tilbakemeldingene var fantastiske. Kundene fikk flere alternativer og det var superenkelt å bytte mellom de forskjellige rettene. Dessuten var maten utrolig digg.

Deretter introduserte vi det for alle vi hadde på "online Coaching".

Dette gjorde at vi fikk flere forespørsler utenfor studioet, fra "kunders venner". Vi bestemte oss for å utvikle et automatisk betalingssystem der medlemmene våre kunne styre eget abonnement. Sakte, men sikkert fikk vi kunder fra hele Norge. Det var tydeligvis flere enn oss som ønsket en slik løsning.

 

Tilbakemelding fra Egil i april 2018. Kilde: Facebook

 


Flexikost i dag


Nå har vi tusenvis av aktive superkule mennesker, som elsker variasjonen de får i Flexikost og ikke minst at de slipper å tilpasse oppskriftene selv. Vi har lagt ut mer enn 500 forskjellige oppskrifter basert på helt vanlig mat og du kan velge mellom et vanlig kosthold eller et alternativ med mindre karbohydrater.

Vi har ordnet en egen handleliste og ikke minst, har vi har laget et motiverende "måleverktøy" som viser grafisk fremstilling av fremgangen din.

Vi har også utviklet en egen funksjon som lar deg lagre dine egne oppskrifter med verktøy som gjør det enkelt å tilpasse oppskriftene til både kalorier og makronæringsstoffer.

Vi skal fortsette å utvikle Flexikost hver eneste dag for å gjøre "tracking av mat" enklere for deg.

 

Tilbakemelding fra Ann-Cecilie i juli 2020. Kilde: Facebook

Les mer om hva flexikost er og hvordan det fungerer her

 


Passer Flexikost for deg?


Vi hjelper alt fra eliteutøvere, de som elsker CrossFit, de som ønsker å ned i fettprosent - til de som ønsker å ta sin første pull-up, e.l. 

Kort forklart kan vi si: Har du et mål og er klar for å gjøre en innsats, skal vi hjelpe deg med å nå det!

Vi er også utrolig stolte av å ha fått lov til å hjelpe kjendisstylisten Erlend Elias til å endre livsstil og gå ned nesten 30kg.  Les mer om hvordan Erlend gjorde det.

Slik gikk erlend elias ned 30kg

#denfølelsen - når vi får tilbakemelding fra kunder som med stolthet og engasjement forteller oss hva de har oppnådd og avslutter med: ... dette ville jeg ALDRI klart uten Flexikost!

Det er "bensinen" som driver oss hver eneste dag.Ekte mennesker, RÅ resulater

 

Her er en liten "tribute" til noen av våre fantastiske medlemmer som deler sine resulater med oss.

 

Slik gik jeg ned 11,5 kg i rent fett på 12 uker

Slik gik jeg ned 11,5 kg i rent fett på 12 uker

Etter å ha falt ut av gode rutiner på både kosthold og trening, måtte jeg erkjenne konsekvensen og ta tak. Her er metoden jeg brukte for å gå ned...

Les mer
Opplev helt nye Flexikost - Nå som 100% webapp!

Opplev helt nye Flexikost - Nå som 100% webapp!

Det er store nyheter på gang i Flexikost! Appen til Flexikost kommer ut i helt nytt design og konverteres fra å være en "hybrid web og mobilapp" til...

Les mer
THEA OG PREBENS TOPP 5 PÅSKEFAVORITTER I FLEXIKOST

THEA OG PREBENS TOPP 5 PÅSKEFAVORITTER I FLEXIKOST

Livsstilsendring og varige resultater handler om å kunne balansere alt fra hverdager, helgekos, ferier og høytider som Påske. La oss vise hvordan du...

Les mer