<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=140100106827223&amp;ev=PageView&amp;noscript=1 https://www.facebook.com/tr?id=140100106827223&amp;ev=PageView&amp;noscript=1 ">
Skip to the main content.
Logg inn Bli medlem her

Flexikost_logosymbol_payoff_CMYK_rod

Logg inn Bli medlem her

2 min read

Derfor går du ikke ned i vekt - 12. grunnen

Derfor går du ikke ned i vekt - 12. grunnen

I forrige innlegg delte jeg de 11 mest opplagte grunnene til at vekten stopper opp eller ikke går ned i det hele tatt.

Hvis du ikke har fått det med deg, kan du lese det her.
I dette innlegget får du den 12. grunnen til at vekten ikke går nedover, og da har vi dekket det meste.

 

  Om du nå vet at:

✔️ kaloriinntaket ditt verken er for høyt- eller lavt
✔️ du ikke trener for mye
✔️ du sover tilstrekkelig
✔️ du får i deg nok væske og fiber
✔️ du ellers er frisk og ikke stresser for mye

… og vekten fremdeles står stille, har du antagelig nådd et vektplatå! (12.grunnen)

Når du ikke vet hva det er, kan det være frustrerende. Men det er helt normalt og er faktisk noe av det BESTE som kan skje i en slankeprosess!

 

Hvorfor skjer det?

Når du har gått ned noen kilo, har kroppen et ønske om å få deg tilbake til din høyeste vekt. Det gjør den først og fremst ved å prøve å forhindre deg i å gå videre ned.

Dette styres av en slags termostat i hjernen som har en overordnet kontroll over oss. Med andre ord er det ikke noe du kan påvirke, uansett hvor "flink" du er.

Det å oppnå en ny og lavere kroppsvekt, og holde den over tid, (vektplatå) er svært gunstig, da kroppen på den måte ”innstiller” seg på en ny normalvekt, lavere enn din opprinnelige. Undersøkelser har vist at det å gå ned mer enn 10% til maks 15% av kroppsvekten sin på ett år, øker sjansen for å gå opp igjen. Derfor kan du se på det at du faktisk klarer å holde din nye vekt stabil i form av et vektplatå, som en stor prestasjon fremfor en irritasjon.

Det beste du kan gjøre når du når et vektplatå, er å øke kaloriinntaket ditt fra underskudd til vedlikehold. Om du ikke vet hvordan du gjør dette, vil Flexikost være et supert hjelpemiddel. Når du spiser på et vedlikeholdsinntak av kalorier, vil du øke forbrenningen din igjen, uten å gå opp i vekt. Samtidig gir du kroppen tid til å stabilisere hormoner, og til å re-lære at dette er din nye vekt.  Deretter kan du kutte kaloriene igjen, og vekten vil løsne! 

Jeg vet det er skummelt å øke kaloriene når målet er å gå ned i vekt, men spiller du på lag med kroppen, vil den spille på lag med deg. Promise!

"When we are no longer able to change a situation, we are challenged to change ourselves"

Nå har du fått alle de vanligste grunnene til at vekten stopper opp. I neste innlegg deler jeg oppskriften på hvordan du best løser det, steg for steg.

https://www.flexikost.no/blogg/nar-vekten-stopper-opp-slik-loser-du-det-steg-for-steg

Vi høres!

Klem fra Thea

 

Slik gik jeg ned 11,5 kg i rent fett på 12 uker

Slik gik jeg ned 11,5 kg i rent fett på 12 uker

Etter å ha falt ut av gode rutiner på både kosthold og trening, måtte jeg erkjenne konsekvensen og ta tak. Her er metoden jeg brukte for å gå ned...

Les mer
Opplev helt nye Flexikost - Nå som 100% webapp!

Opplev helt nye Flexikost - Nå som 100% webapp!

Det er store nyheter på gang i Flexikost! Appen til Flexikost kommer ut i helt nytt design og konverteres fra å være en "hybrid web og mobilapp" til...

Les mer
THEA OG PREBENS TOPP 5 PÅSKEFAVORITTER I FLEXIKOST

THEA OG PREBENS TOPP 5 PÅSKEFAVORITTER I FLEXIKOST

Livsstilsendring og varige resultater handler om å kunne balansere alt fra hverdager, helgekos, ferier og høytider som Påske. La oss vise hvordan du...

Les mer