<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=140100106827223&amp;ev=PageView&amp;noscript=1 https://www.facebook.com/tr?id=140100106827223&amp;ev=PageView&amp;noscript=1 ">
Skip to the main content.
Logg inn Bli medlem her

Flexikost_logosymbol_payoff_CMYK_rod

Logg inn Bli medlem her

1 min read

Derfor får du bedre resultater ved å trene mindre

Derfor får du bedre resultater ved å trene mindre

Det er utrolig kjedelig når resultatene ikke matcher treningsinnsatsen, uansett om du vil nedi vekt, bli sterkere, raskere eller bygge mer muskler. Men ofte trenger du ikke gjøre mer enn det du allerede gjør, bare litt smartere.

I dette innlegget får du vite hvorfor du bør jobbe smart fremfor mye, så du kan få mer igjen for tiden du bruker på trening. 

Vi tenker jo gjerne; desto mer trening, jo bedre resultater, men slik er det ikke. Og det er lett å glemme at restitusjon er en like stor og viktig del av en perfekt treningsplan som selve treningen.

 

Hvordan få mer igjen ved å trene mindre


Du vet kanskje allerede at kortisol er et stresshormon som finnes naturlig i kroppen, og at kortisolnivåer stiger under stress og faller naturlig igjen når vi roer oss ned. Men visste du at kortisolnivåene våre er skyhøye etter en hard treningsøkt på grunn av den store belastningen kroppen vår har vært utsatt for?

RESTITUSJON = MAT + HVILE

Når vi ikke får hentet oss inn etter en treningsøkt i tillegg til at vi kanskje tar med oss dagens jobbstress hjem, så hoper kortisolnivåene seg opp i kroppen, og kan etterhvert få negative konsekvenser.

Kortisol er det vi kaller et nedbrytende hormon, og er både muskelnedbrytende og fettlagrende. I tillegg vil høye nivåer av kortisol undertrykker produksjonen av testosteron og veksthormon, som er de hormonene som skal aktiverer og hjelpe til med oppbyggingsfasen etter en økt.

Derfor er det ikke når du trener du blir bedre, men når du hviler. Når du hviler restituerer du deg bedre enn det du var i utgangspunktet. For det å glemme å restituere kan sammenlignes med å jobbe veldig hardt og glemme å ta betalt.

 


Så om du er en av de som trener mye, og kjenner på samvittigheten når du hopper over en treningsøkt, så husk at det er når du hviler at du er skikkelig rå! 

I neste innlegg skriver jeg på hvilken måte karbohydrater er enda viktigere enn proteiner når det kommer til restitusjon og trening. Stikk motsatt av hva vi ofte tror.


Lyst til å vite mer om hvordan du får rå resultater som varer? Hopp på webinaret vårt, helt gratis :-)

Slik setter du SMART målsetning for vektnedgang

Slik setter du SMART målsetning for vektnedgang

Hvis du er klar for å sette i gang med vektnedgang, er det første steget å sette deg noen mål. Men ikke bare hvilke som helst mål - vi snakker om...

Les mer
Derfor er kaloritelling så utrolig effektivt for vektnedgang

Derfor er kaloritelling så utrolig effektivt for vektnedgang

Å telle kalorier kan virke slitsomt og unødvendig når du skal ned i vekt. Du tenker kanskje at det tar for mye tid og at det er umulig å få til i en...

Les mer
Hvorfor er det så vanskelig å opprettholde vektnedgangen etter diett?

Hvorfor er det så vanskelig å opprettholde vektnedgangen etter diett?

Rask vektnedgang kan virke som en effektiv måte å komme i form på kort tid, men det kan også føre til en rekke problemer når det kommer til å...

Les mer