<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=140100106827223&amp;ev=PageView&amp;noscript=1 https://www.facebook.com/tr?id=140100106827223&amp;ev=PageView&amp;noscript=1 ">
Skip to the main content.
Logg inn Bli medlem her

Flexikost_logosymbol_payoff_CMYK_rod

Logg inn Bli medlem her

2 min read

Derfor er kaloritelling så utrolig effektivt for vektnedgang

Derfor er kaloritelling så utrolig effektivt for vektnedgang

Å telle kalorier kan virke slitsomt og unødvendig når du skal ned i vekt. Du tenker kanskje at det tar for mye tid og at det er umulig å få til i en travel hverdag. Men det å telle kalorier kan faktisk være den beste strategien for å nå ditt mål om å gå ned i vekt.

 

Hvorfor telle kalorier?

Vektnedgang handler om å ha et kaloriunderskudd. Det vil si at du må spise færre kalorier enn kroppen din trenger for å opprettholde vekten. Men hvordan kan du vite hvor mange kalorier du trenger å spise for å oppnå dette? Det er her kaloritelling kommer inn.

Ved å telle kalorier får du en god oversikt over hvor mange kalorier du spiser i løpet av en dag. Du vil også få innsikt i hva du faktisk spiser og hva som er de største kalori-kildene i kostholdet ditt. På denne måten kan du enkelt justere kostholdet ditt for å oppnå et kaloriunderskudd.

 

HVA KAN JEG SPISE?

Når du teller kalorier, kan du i teorien spise "hva du vil", så lenge du holder deg innenfor ditt kaloribudsjett. Jeg skriver i "teorien", fordi det hjelper ikke å spise en burger på 550 kalorier hvis resten av kostholdet ditt mangler viktige næringsstoffer.  

 

Du kan i utgangspunktet gå ned i vekt ved å spise på McDonalds hver dag, ved å holde deg under ditt kaloribehov, men det er ikke særlig smart og heller ikke veldig sunt.

MEN - om du dekker kroppens behov for næringsstoffer er det ingenting i veien for at du kan ta deg en tur til McDonalds - av og til!

Design uten navn (41)

 

NÆRINGSSTOFFER

All maten vi spiser består av de energigivende næringsstoffene; karbohydrater, proteiner og fett. Og de ikke- energigivende næringsstoffene; vitaminer, mineraler og sporstoffer (+fiber).   

Om du bare spiser McDonalds uten å overstige kaloribehovet ditt, så vil ikke kroppen din få et balansert inntak av næringsstoffer som vil få helsemessige konsekvenser for deg på sikt.

80/20 «regelen» er en fin leveregel når det kommer til det meste. Spiser du 80% bra mat, så kan du helt fint kose deg med de resterende 20%, så lenge du ikke overstiger kaloribehovet ditt ☺️ 


telle BÅDE kalorier OG makronæringsstoffer tar vel evigheter?

Nei, faktisk ikke! Det finnes mange apper som gjør det enkelt å registrere kaloriinntaket ditt. Du bruker ganske enkelt, en helt vanlig kjøkkenvekt for å måle mengden mat du spiser. Det kan være litt tidkrevende i starten, men når du har fått litt erfaring vil det gå mye raskere.

Det daglige kaloribehovet ditt bør fordeles slik:

- Karbohydrater: 40-60% 
- Proteiner: 15-30%
- Fett: 20-35%

 

DETTE BRUKER JEG

Personlig bruker jeg Flexikost for å planlegge måltidene mine. Med Flexikost trenger jeg ikke å tenke på verken kalorier eller makronæringsstoffer (Proteiner, fett og karbohydrater). Dette fikser Flexikost for meg 😎

Den avanserte kalkulatoren i Flexikost beregner automatisk det perfekte kaloriunderskuddet og makro-fordelingen for hvert eneste måltid. Så lenge jeg følger Flexikost sine oppskrifter, treffer jeg budsjettet mitt hver dag.

Alt jeg trenger å gjøre er å velge mine favoritt-oppskrifter og legge til oppskriften i min dags- eller ukesplan. Om jeg vil bytte ut en eller flere oppskrifter, dagsplaner eller hele ukesplanen, kan jeg enkelt finne noe nytt og spennende fra mer enn 600 oppskrifter databasen til Flexikost.

 

Flexikost

For kun 199,-/mnd - ingen bindingstid, gir Flexikost meg en kostholdsplan som gir meg skikkelige resultater. Kostholdet er tross alt 80% av resulatet.

Bli medlem her

galaxy-s9-mockup-template-against-transparent-background-a19508 (46)

 

 

Fordelene med å telle kalorier

Å telle kalorier kan ha mange fordeler når du skal ned i vekt. Her er noen av dem:

  • Du får en god oversikt over hva du spiser og hvor mye du spiser.
  • Du vil kunne justere kostholdet ditt for å oppnå et kaloriunderskudd.
  • Du vil kunne unngå å spise for mye eller for lite.
  • Du vil kunne se fremgangen din og justere kostholdet ditt etter hvert som du når dine mål.

 

Konklusjon

Å telle kalorier kan virke som en utfordring i starten, men det kan faktisk være den beste strategien for å nå ditt mål om å gå ned i vekt. Ved å telle kalorier får du en god oversikt over hva du spiser og kan justere kostholdet ditt for å oppnå et kaloriunderskudd. Sørg for å dekke kroppens behov for næringsstoffer ved å ha en god fordeling av makronæringsstoffer og mikronæringsstoffer. Med litt øvelse og erfaring vil det gå raskere og du vil oppleve at det er verdt tiden og innsatsen når du ser resultatene

Slik gik jeg ned 11,5 kg i rent fett på 12 uker

Slik gik jeg ned 11,5 kg i rent fett på 12 uker

Etter å ha falt ut av gode rutiner på både kosthold og trening, måtte jeg erkjenne konsekvensen og ta tak. Her er metoden jeg brukte for å gå ned...

Les mer
Opplev helt nye Flexikost - Nå som 100% webapp!

Opplev helt nye Flexikost - Nå som 100% webapp!

Det er store nyheter på gang i Flexikost! Appen til Flexikost kommer ut i helt nytt design og konverteres fra å være en "hybrid web og mobilapp" til...

Les mer
THEA OG PREBENS TOPP 5 PÅSKEFAVORITTER I FLEXIKOST

THEA OG PREBENS TOPP 5 PÅSKEFAVORITTER I FLEXIKOST

Livsstilsendring og varige resultater handler om å kunne balansere alt fra hverdager, helgekos, ferier og høytider som Påske. La oss vise hvordan du...

Les mer