<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=140100106827223&amp;ev=PageView&amp;noscript=1 https://www.facebook.com/tr?id=140100106827223&amp;ev=PageView&amp;noscript=1 ">
Skip to the main content.
Logg inn Bli medlem her

Flexikost_logosymbol_payoff_CMYK_rod

Logg inn Bli medlem her

3 min read

4 uker - fit som faen

4 uker - fit som faen

De første 4 ukene er ferdig og her kommer en oppdatering med mine tanker rundt prosessen og resultatene så langt.

1.uken -1,9kg
2.uken -0,1kg
3.uken -0,3kg
4.uken -1kg

Totalt viser vekten -3,3kg
Rundt midjen har jeg gått ned -8cm

 

Første uken

1 uke Fit som faen

Vekt: -1,9 kg.
Midje: -5,5 cm 

Kommentar til resultatet:
På ryggen var det en enorm forskjell, men jeg ser at det er kostholdet som spiller en stor rolle. Julematen inneholder veldig store mengder salt som gjør at kroppen holder større mengde vann. I tillegg spiste jeg opp mot 5000kcal enkelte dager i julen... Når jeg starter med å ta kontroll over kostholdet samtidig som jeg får svettet ut store vannmengder på trening, vil det naturligvis gi store utslag på en uke. 

Ellers:
Jeg syntes første uken fungerte veldig greit, men jeg må innrømme at det var utfordrende å fra julemiddag, godteri, øl og snacks til å ta tilbake 100% kontroll over kaloriinntaket.

Det er som regel tungt å gjøre "radikale" endringer som tar deg ut av komfortsonen. 

I juni 2021 skrev jeg en artikkel som heter: "Derfor er motivasjon bullshit", der skrev jeg: 


Dersom hjernen din assosierer en aktivitet eller gjøremål med noe som er ukomfortabelt, skummelt eller vanskelig - vil den prøve å unngå dette. Det er overlevelsesinstinktet ditt.

For å kunne gjøre endringer og oppnå en målsetning eller drøm, så må du utsette deg for ting som er ukomfortabelt! Du må rett og slett gjøre ting som er krevende og som vil gjøre «litt vondt», både fysisk og psykisk. Mange venter på motivasjonen for å gjøre en endring, men paradokset er at du sjeldent vil føle deg motivert til å påføre deg selv smerte eller utsette deg for "ubehagelige situasjoner".

Endring eller nye rutiner kan føles som et ukjent territorium. Det å gi slipp på det som kjennes trygt og komfortabelt kan oppfattes som farlig, truende og ubehagelig.

Mye henger nok sammen i ordtaket: "du vet hva du har, men ikke hva du får".Det er dette jeg får kjenne på nå! 

Det er rett og slett litt "pes" å ta frem kjøkkenvekta og veie maten jeg skal spise nå i starten, men jeg vet at det vil gå lettere når jeg får inn rutinene.

Det er også "pes" å måtte starte opp igjen med trening, når jeg vet at formen min er "rævva" og jeg vet at det kommer til å bli tungt - men jeg vet også at det føles slik i starten og at det går bedre og bedre.

Grunnen til at jeg kan være så dønn sikker på dette - er at jeg har erfaringen! Så forskjellen er at: JEG VET HVA JEG HAR, OG JEG VET HVA JEG FÅR!  

 

Uke 2

Uke 2 Fit som faen

Vekt: -0,1 kg.
Midje: -1,5 cm

Kommentar til resultatet:
Jeg er superfornøyd med ukens resultater. Resultatene er IKKE et "resultat" av dårlig innsats. Det er rett og slett en korreksjon av forrige ukes nedgang. Vektnedgang er ALDRI en lineær linje og jeg forventer at det skal gå litt i "rykk og napp". Det viktigste er jo tross alt sluttresultatet etter 12 uker. 

Dessuten har jeg nå gått ned -2kg på 2 uker 😅

 

UKE 3

Uke 3 Fit som Faen

Vekt: -0,3 kg.
Midje: -0,5 cm

Kommentar til resultatet:
Verken vekt eller midje beveget seg veldig mye denne uken, men bildene viser at det har skjedd endel på bare en uke. Øvre del av rygg begynner å få mer definisjon, flanker går ned og øvre del av mage har betydelig mindre fettprosent. Det at vekten ikke beveger seg er veldig bra i forhold til målet mitt som er å brenne fett og beholde muskelmasse. 

Treningsmessig har jeg hatt en veldig stor fremgang. Føler allerede etter 3.uken at jeg får tilbake til av "god gammel råskap". 

Kostholdsmessig har jeg det helt topp! Jeg kjenner at jeg er på underskudd, men det er ikke et "sug", om du skjønner. Jeg føler også at jeg har god trøkk på trening. 

 

UKE 4

Uke 4 Fit som faen

Vekt: -1 kg.
Midje: -0,5 cm

Kommentar til resultatet:
Økten på mandag og onsdag gikk knirkefritt og jeg følte meg helt KONGE.


På fredag gikk jeg litt i kjelleren og hadde ikke lyst til å dra på trening eller gjøre noen ting. jeg hadde sovet veldig dårlig og kroppen kjentes ufattelig tung. Jeg kom meg på trening, men måtte avbryte etter 16 minutter.

Jeg mistenker at jeg trente litt for hardt på mandag og onsdag. Mitt daglige kaloriunderskudd ble for stort som følge av hard trening, så kroppen klarte ikke å hente seg inn (selv om jeg spiste som vanlig)

På lørdagen spiste jeg 500g biff, 650g poteter og nesten 400g salat før jeg avsluttet med 400g iskrem (hel boks med Cookies & Cream).
På søndag spiste jeg normalt og på mandags morgenen når jeg veide meg, så hadde jeg sannelig gått ned 1kg. Ikke dårlig! 

Nå føler jeg meg restituert og er klar for en ny uke og periode 💪

Slik gik jeg ned 11,5 kg i rent fett på 12 uker

Slik gik jeg ned 11,5 kg i rent fett på 12 uker

Etter å ha falt ut av gode rutiner på både kosthold og trening, måtte jeg erkjenne konsekvensen og ta tak. Her er metoden jeg brukte for å gå ned...

Les mer
Opplev helt nye Flexikost - Nå som 100% webapp!

Opplev helt nye Flexikost - Nå som 100% webapp!

Det er store nyheter på gang i Flexikost! Appen til Flexikost kommer ut i helt nytt design og konverteres fra å være en "hybrid web og mobilapp" til...

Les mer
THEA OG PREBENS TOPP 5 PÅSKEFAVORITTER I FLEXIKOST

THEA OG PREBENS TOPP 5 PÅSKEFAVORITTER I FLEXIKOST

Livsstilsendring og varige resultater handler om å kunne balansere alt fra hverdager, helgekos, ferier og høytider som Påske. La oss vise hvordan du...

Les mer