Slik gik jeg ned 11,5 kg i rent fett på 12 uker
Etter å ha falt ut av gode rutiner på både kosthold og trening, måtte jeg erkjenne konsekvensen og ta tak. Her er metoden jeg brukte for å gå ned...
Det er fort gjort å kjøre seg fast i den "samme gamle brødskiva" hver dag, men med små grep kan du gjøre det til et lite høydepunkt i hverdagen. Her er 3 sunne og enkle matpakketips som du kan teste ut 🥰
Selv om målet ditt er å gå ned i vekt, så er det viktig å få i seg nok og næringsrik mat. Spiser du nok, vil det hjelpe deg med å opprettholde energinivået og konsentrasjonen gjennom hele dagen OG det vil holde blodsukkeret i sjakk slik at du unngår søtsug fra helvete om kvelden!
Oppskriftene er hentet fra kostholdsplanen til Flexikost. Som medlem av Flexikost blir oppskriftene 100% tilpasset deg og ditt daglige kaloribehov med utgangspunkt i din målsetning. Mengden av ingrediensene vil derfor være forskjellig fra person til person. De 3 tipsene under er generelle etter en ca "porsjon-størrelse".
1 MATPAKKE
ca 100g Valgfrie grønnsaker
ca 50g Valgfri frukt og/eller bær
80g Mager skinke eller kylling
40g Brie
1 stor tortilla, fullkorn
FREMGANGSMÅTE:
Pakk inn skinke, brie og litt grønnsaker i en fullkorn-tortilla, rull sammen. Pakk i aluminiumsfolie (eller plastfolie) og ha i matpakka. Legg i grønnsaker og frukt og du er "good 2 go".
1 MATPAKKE
ca 100g Valgfrie grønnsaker
ca 100g Valgfri frukt og/eller bær
50g Mager skinke eller kylling
50g Gulost eventuelt smøreost
2-3 speltlomper
FREMGANGSMÅTE:
Ha ost/smøreost og skinke/kylling på Buer Speltlompe, rull sammen, kutt gjerne opp i mindre biter. Pakk i aluminiumsfolie (eller plastfolie) og ha i matpakka. Legg i grønnsaker og frukt og du er "good 2 go".
Grønnsakene kan du ha i lompene, eller knaske utenom.
Lunch vafler er en "go2" om jeg blir litt "matlei" eller rett og slett har lyst til kjøre en skikkelig "luksus-lunch". De er litt mer "tidkrevende" å lage enn de 2 andre, men verdt det 🤩
De er perfekte å ha med i matpakka og jeg kan enkelt "preppe" for flere dager i samme slengen.(Meal Prep står for meal preperation eller måltidforberedelse på godt norsk. Enkelt forklart betyr det at du planlegger og tilbereder flere fremtidige måltider samtidig.)
LUNCH FOR 2-3 DAGER/PORSJONER
70g sammalt hvetemel
70g siktet hvetemel
60g smårettskinke
60g Norvegia revet ost
25g flytende margarin
2stk egg (store)
1-1,5dl lettmelk
1stk vårløk
1/2 teskje bakepulver
Krydre med litt oregano og salt etter egen smak.
FREMGANGSMÅTE:
Bland hvetemel, sammalt hvete, oregano, bakepulver og salt i en bolle. Rør sammen melk, egg og flytende melange. Rør sammen det tørre og det våte. Dersom røren kjennes for tykk, spe ut med litt vann. La det svelle i 10-20 minutter. Kutt opp skinke og vårløk, riv ost og varm opp vaffeljernet. Spray jernet med "non stick spray" eller annen smøring og hell i røren. Topp med skinke, ost og vårløk før steking.
Avkjøl vaflene på en rist i et par minutter
Hot-Tips: Vaflene kan fint fryses og/eller friskes opp i brødrister. Vipps så har du lunch for flere dager.
Ser du - sunne og næringsrike matpakke trenger ikke å være kjedelig! Med litt forberedelse og kreativitet kan du lage skikkelig digge matpakker som garantert vil få noen "lange sultne blikk" og som vil hjelpe deg gjennom en aktiv dag.
Etter å ha falt ut av gode rutiner på både kosthold og trening, måtte jeg erkjenne konsekvensen og ta tak. Her er metoden jeg brukte for å gå ned...
Det er store nyheter på gang i Flexikost! Appen til Flexikost kommer ut i helt nytt design og konverteres fra å være en "hybrid web og mobilapp" til...
Livsstilsendring og varige resultater handler om å kunne balansere alt fra hverdager, helgekos, ferier og høytider som Påske. La oss vise hvordan du...